home bureau publieke projecten private projecten nieuws ligging
team wonen collectief wonen
visie andere individueel wonen
andere
placeholder

  Casalta - aanvang der werken

Na een ruime periode van onderzoek en voorbereiding heeft aannemer Democo uit Hasselt de werken van het project ‘CASALTA – ontwikkelingsgebied 1’ eind januari 2017 aangevat. Gezien de hoge technische moeilijkheidsgraad waren deze voorbereidingen absoluut noodzakelijk, en kunnen de werken nu ook goed vorderen.
De graafwerken zullen nog aanslepen tot het tweede deel van het jaar, en hopelijk kunnen we tegen het eind van het jaar al iets uit de grond zien komen.
Meer informatie van het project vind je hier : http://www.dearchitecten.be/project.php?proj=39&p=879&ctr=12

loading newsphoto...  Turnzaal Zichem

De kandidatuurstelling van cvba D E Architecten voor de uitbreiding van de turnzaal werd geselecteerd door het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem. Een klein project met hoge ambities, letterlijk dan: de opdracht omvat een plaatselijke dakuitbouw, die de trampolinespringers moet voorzien van de nodige vrije hoogte. In overleg met het stadsbestuur en de turnkring zullen de werken uitgevoerd worden rond de zomerperiode 2018.

loading newsphoto...  wzc Zonneweelde

cvba D E Architecten werd aangesteld als ontwerper voor de nieuwbouw en uitbreiding van het woon- en zorgcentrum te Zonneweelde te Rijmenam. De opdracht bestaat uit twee deelprojecten: een nieuwbouw op een bijkomend terrein en nadien een her-nieuwbouw van het oudste gedeelte van de site. De bouwaanvraag werd ingediend in december 2016, het ontwerp presenteren we binnenkort op http://www.dearchitecten.be/publ_wonen.php.

loading newsphoto...  Daguitstap 2016

Ter land en ter zee hadden we al uitgebreid verkend, dit jaar gingen we in Komen nabij Kortrijk de lucht opzoeken. Na een korte introductie en enkele sessies in de windtunnel, kan cvba D E Architecten nu ook een diploma sky-diving aan haar portfolio toevoegen. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het nieuwe paviljoen van Tyne Cot Cemetry, een stadswandeling in Kortrijk en een laatste teambuilding uitdaging rond de fondueketel.

loading newsphoto...  Welkom Laurent !

Stilstaan is achteruitgaan. Vanaf eind april 2016 heeft  Laurent Gilissen zijn stage aangevat bij de cvba D E Architecten. Zijn visie en motivatie komt perfect overeen met ons kantoor, dat zo groeit van 5 naar 6 leden. Meer info over Laurent kan je hier vinden: http://www.dearchitecten.be/team2.php#member5

 

 

loading newsphoto...  Oplevering Van Hammestraat 33, Evere

Op 25 april is het nieuwe gebouw in de Van Hammestraat 33 voorlopig opgeleverd. Aansluitend is er nog hard gewerkt om de openstaande punten op te lossen en het gebouw klaar te maken voor de nieuwe bewoners. Op dinsdag 31 mei is het gebouw dan ook officieel ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester en schepenen.

loading newsphoto...  Publicatie CIVe

Onlangs verscheen een artikel over het nieuw studentenverblijf Campus Irena V extension in het vakblad ‘Bouwen aan Vlaanderen’, editie 4 van jaargang 2015. Het artikel kan u hier vinden: http://bouwenaanvlaanderen.be/editions/nr-04-2015-2/

 

loading newsphoto...  Welkom Sofie !

Vanaf oktober 2015 wordt het team van cvba D E Architecten versterkt met interieurarchitecte en grafisch vormgeefster Sofie Van Den Bosch. We wensen Sofie veel succes met de start van haar carrière! Meer info op http://www.dearchitecten.be/team2.php#member4

loading newsphoto...  Campus Irena V extension - ingebruikname

Het academiejaar is gestart op 19 september, en alle studenten hebben goed op tijd hun nieuwe woonst kunnen betrekken. Op 3 september is het gebouw opgeleverd en vanaf de 7e september zijn de eerste studenten in het gebouw getrokken. De daaropvolgende dagen is er nog hard gewerkt om ook de laatste opleveringspunten in orde te krijgen, en tegen het begin van het academiejaar waren alle kamers bezet. Een knappe prestatie van de aannemers, met een gelukkige bouwheer, en een tevreden architect als resultaat.

loading newsphoto...nieuws  
info@DEArchitecten.be
BTW  BE  0895 398 783

Tel. : + 32 2 582 04 93
Fax : + 32 2 582 04 94